Att spela på hundkapplöpning

Precis som man kan satsa pengar på hästar i olika lopp, på vilket hockeylag som ska vinna och på vem som kommer först i skidspåret kan man satsa pengar på vilken hund som ska vinna ett lopp. I Sverige handlar det främst om vinthundar, vilket är en samling hundraser som är kända för just sin snabbhet. Det finns raser som whippet, greyhound och italiensk vinthund.

588px-Italian_Greyhound_standing_grayDet man som åskådare i publiken gör är att man satsar pengar på den hund man tror ska vinna loppet. Då bör man sätta sig in i sporten och även undersöka vilka odds de olika deltagande hundarna har att vinna. Man satsar pengar, vilket även kallas att “betta”, på en hund och om den vinner så vinner man också själv. Hur mycket pengar man vinner beror på hur mycket man satsat och på vilka odds hunden hade att vinna.

Det finns många sidor på internet där man kan finna information om vart och när hundkapplöpning äger rum, vilka odds de olika hundarna har, hur man går till väga för att satsa på en hund och vad man bör tänka på. En sådan sida är till exempel hundkappsverige.nu där man kan läsa om sporten, de olika hundarna och vart det ska tävlas någonstans.

Det hundarna gör är att springa ikapp på en bana, ofta efter en låtsas-kanin eller liknande som far iväg framför hundarna som sätter efter den. Det kan verka som att utnyttja hundarna för sitt eget nöjes skull, men man bör ha i åtanke att dessa hundar avlats fram just för att springa och att de inte mår bra om de inte får göra det. De har, i de allra flesta fall, uppfostrats under omständigheter som gjort dem vana vid sådana tävlingar och därför blir de inte stressade eller mår dåligt av det de gör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *