Siberian Husky

Siberian_Husky_with_Blue_EyesSiberian Husky är en väldigt välkänd slädhund och ofta en av de absolut första man tänker på när man funderar på vilka hundar som drar slädar. Denna ras kommer från USA och norra Sibirien där nomadfolket var beroende av denna hund för att de överhuvudtaget skulle kunna överleva i den miljön. De avlades för att kunna flytta måttlig till lätt last över mycket stora avstånd och har därav även använts för transport. Man har först senare börjat att använda siberian husky till draghundstävlingar och det var alltså inte därför som man avlade fram rasen från början. Det är en väldigt frisk och hälsosam ras och den har inte kända defekter till skillnad från många andra raser. Detta är hur som helst en mycket aktiv ras och inte en ras som man bör ha som lägenhetshund.

Alla hundar kräver väldigt mycket motion men en hund som har blivit avlad för att kunna röra sig mycket långa sträckor behöver ännu mer motion för att den ska må bra. Siberian husky är en ras som är väldigt vänlig av sig, den har stark flockinstinkt och är en mycket bra arbetshund. Man brukar säga att den har väldigt hög arbetsmoral. Det är dock vanligt att vuxna hundar visar ett mer reserverat beteende mot människor, men det är dock inte naturligt för rasen att vara aggressiv. Detta är en medelstor slädhund och de är aldrig grova i kroppen. Hanarna är något mer maskulina är tikarna. Denna ras kan vara svår att ha lös då den har en mycket stor jaktinstinkt.

Du bör ha i åtanke att denna hund inte vill vara ensam då den föredrar att vara med flocken. Det är även viktigt att du kan tillgodose de behov den har och du bör läsa på ordentligt om slädhundar innan dess att du skaffar en Siberian Husky.

Leave a Reply

Your email address will not be published.